Samen aan jouw project werken

Misschien wel één van mijn favoriete werkvormen!

Hierbij ga ik als volgt te werk:

  • We bespreken telefonisch of bij een kop koffie wat jij graag wilt maken. Daarbij ben ik eerlijk over de mogelijkheden en bied ik alternatieven wanneer iets niet kan.
  • Ik maak één of enkele proeven om je een idee te geven van het eindresultaat. Op basis daarvan maak jij je keuze en stel ik een offerte op. Hierbij bereken ik de materiaalkosten en maak ik een inschatting van de tijd die we nodig zullen hebben. Ik reken €40,- per uur dat we samen aan het werk zijn. Aangezien het inschatten van tijd best lastig is, en ik jou niet op onverwachte kosten wil trakteren, reken ik nooit meer dan de geoffreerde tijd. Bij minder gewerkte uren betaal je minder.
  • We maken een afspraak om aan jou project te werken. De koffie (en thee natuurlijk) staat dan klaar met zelfgemaakt lekkers erbij. Afhankelijk van het project spreken we één of meer keren met elkaar af.
  • Na afronding van het project krijg je van mij een factuur. Wanneer er heel specifieke materialen voor je project besteld moeten worden, vraag ik soms een voorschot.

De afgelopen jaren heb ik enkele van dit soort projecten gedaan. Soms is het een gezamenlijke reis waarbij ik ook iets nieuws moet uitproberen. Bijvoorbeeld een heel groot formaat toepassen…

Een voorbeeld is de fysio-bal die we hebben voorzien van naadloos vilt. Dit was mijn eerste gezamenlijke project en hierna volgden er met dezelfde blije klant nog meer. Aanvullend heeft ze in een paar jaar tijd bij mij een meditatiemat en enkele hulpkussens voor meditatie gemaakt.

 

De wol voor de meditatiemat is hier gelegd.
Zoals je ziet een hele dikke stapel!
Uiteindelijk is er een heel stevig, dik vilt ontstaan.

Bovenstaande lampen bestaan uit een houten frame en voet waarbij de kap gevilte panelen heeft. De panelen zijn gemaakt van diverse natuurlijke kleuren wolsoorten gevilt op chiffonzijde. Deze klanten hebben het houtwerk gemaakt in samenwerking met Egthout, het viltwerk hebben ze met mij gedaan.

Deze lamp is grotendeels door de klant zelf gevilt. Ik ben er dan bij en geef aanwijzingen of stuur bij waar nodig. De lamp is in één stuk, zonder naad, en heeft een soort tuut bovenaan waar het snoer een eindje doorheen loopt.