Over mij

Nog maar een kleine 15 jaar geleden ontdekte ik mijn creativiteit. Het begon met naailes. Ik leerde vaardigheden en bedacht dat ik daarmee kan uitvoeren wat ik in mijn hoofd bedenk. Zo makkelijk bleek het toch nog niet. Er zaten nog wat overtuigingen in de weg die maakten dat ik niet begon. Ik ging echter wel verder met het leren van maak-vaardigheden.

In 2014 begon ik met de Dutch Felt Academy. Ik had al leren vilten, was gegrepen en wilde meer. Al bij het begin was duidelijk dat ik aan het goede adres was. Er kwam meer, veel meer!

Inmiddels heb ik de overtuigingen die in de weg zaten, de nek weten om te draaien en lukt het om te maken. Ik brei, haak, naai en vilt. En soms combineer ik technieken.

En ik ontdek mijn voorkeuren. In het vilten zijn de prachtigste werkstukken te maken met allerlei meer of minder ingewikkelde technieken. Daarbij moet je vaak van tevoren goed nadenken en plannen. Hoe mooi ook, ik maak graag eenvoudige dingen waaraan je later nog wat toe kunt voegen. Het liefst maak ik een grote lap waarbij ik kan spelen met kleuren en 2D vormen. Later kan dit worden verwerkt tot iets waarbij het meer wordt dan een lapje.