Een project voor jou uitvoeren

Het kan gebeuren dat je iets door mij wilt laten maken. Aangezien ik graag iedereen kennis laat maken met de magie van vilten, zal ik altijd voorstellen om het samen te doen. Maar dat is natuurlijk niet verplicht! In goed overleg kan ik ook in opdracht werken.

Hoe ik te werk ga:

  • We bespreken samen wat je wens is en ik ben duidelijk over mogelijkheden en grenzen.
  • Ik maak één of enkele proeven zodat je een beeld hebt van wat je kunt verwachten en je kunt een keuze maken: één van de proeven als basis, nog meer proeven, of toch maar geen opdracht. In het laatste geval reken ik €50,- voor het maken van de proeven. Wanneer we wel verder gaan, reken ik hier geen kosten voor.
  • Aan de hand van je keuze maak ik een offerte waarbij ik materiaalkosten bereken en een inschatting maak van de tijd die nodig is om het werkstuk te maken. Ik reken €40,- per gewerkt uur. Tijd inschatten is niet gemakkelijk. Om jou niet op onverwacht hoge kosten te trakteren, reken ik nooit méér dan de geoffreerde uren. Wanneer ik minder tijd nodig heb, betaal je minder.
  • Na aflevering van het product ontvang je van mij een factuur. Wanneer er heel specifieke materialen moeten worden besteld, vraag ik soms een voorschot.
  • In dit proces houd ik je voortdurend op de hoogte van de voortgang. Ik ga er daarom van uit dat het eindproduct naar wens zal zijn. Het is dan ook niet mogelijk om het product te retourneren of het aankoopbedrag terug te krijgen.

In het najaar van 2019 ontmoette ik verhalenverteller Rudolf Roos. Hij dacht dat als ik vilt maakte, dat ik dan ook vast wel een pop zou kunnen maken. Voor een Russisch volksverhaal wilde hij graag een pop in Russische stijl. Na wat onderzoek ben ik aan het maken gegaan. Het bleef niet bij één pop, het werden er drie. Het was een genot om met allerlei textielvormen bezig te zijn en tegelijkertijd aan maar één project.

Na de Russische poppen ging ik nog even door met poppen maken. Of ik wel voor drie zusjes een popje wilde maken. Tuurlijk! Toevalligerwijs maakte ik drie poppen die qua uiterlijk pasten bij de karakters van de meisjes.

Deze sloffen zijn van Glerups en waren heel plaatselijk doorgesleten. De eigenaar vroeg zich af of ik er nog wat van kon maken. Gelukkig mocht dat met een beetje kunstenaarsvrijheid!

Ik kreeg het verzoek om twee kussens te maken van 50 x 50 cm in herfsttinten en niet allebei hetzelfde. Op de kaardemolen links zie je hoe de kleuren gemengd worden voor het kussen rechts. Het tweede kussen heeft ook groenen en bruinen.